• شناسه کاربری :

    کلمه عبوری :

مارک تواین و ماجراجویی در ادبیات امریکایی

مارک تواین به عنوان پدر ماجراجویان در داستان های امریکایی شناخته می شود. در حقیقت او بود که نخستین بار با خلق قهرمانانی مثل هاکلبری فین و تام سایر پای ماجراجویان را به ادبیات مردمی آن سرزمین باز کرد.

1395/06/24

buy prednisolone eye drops over the counter

buy prednisolone
مارک تواین به عنوان پدر ماجراجویان در داستان های امریکایی شناخته می شود. در حقیقت او بود که نخستین بار با خلق قهرمانانی مثل هاکلبری فین و تام سایر پای ماجراجویان را به ادبیات مردمی آن سرزمین باز کرد. مارک تواین با نوشتن داستان «هاکلبری فین» با به کار گرفتن زبانی مردمی، دست به مبارزه یی ادبی می زند و این مبارزه را در داستان به اوج می رساند و یک انقلاب ادبی به راه می اندازد. انقلابی که همینگوی صد سال بعد درباره اش می گوید: «تمام ادبیات نوین امریکا از یک کتاب سرچشمه می گیرد و آن هاکلبری فین اثر مارک تواین است.»
قصه های کلاسیک «تواین» هنوز آنقدر جذابند که در کشور ما از دهه 30 تاکنون دارند ترجمه می شوند و چهره های بزرگی مثل محمد قاضی، نجف دریابندری و ابراهیم گلستان به ترجمه این آثار پرداخته اند. هالیوود هم هنوز دارد نسخه های جدیدی از «شاهزاده و گدا» و «تام سایر» را روانه پرده های سینما می کند. «مارک تواین» زاده می سی سی پی است و به همین دلیل این رودخانه چون شریانی در داستان های او جاری است؛ درازترین رود امریکا که از بخش های وسیعی از این کشور عبور می کند و
پسری که عاشق تماشای عبور قایق های بزرگ در این رودخانه است، با دیدن آنها رویا می بافد. این رویا نه تنها در ذهن مارک تواین که در ذهن قهرمانان ماجراجویش هم طنین انداز می شود و صدای اسرارآمیز ترنم دریا را به خود می گیرد و با بوی تورهای ماهیگیری قاطی می شود.
ترکیب این صداها و بوها و رنگ ها، برای «ساموئل» آنقدر جادویی بود که وقتی بزرگ شد و نخستین کتابش را نوشت، واژه یی که ناخداها و ملوان ها وقتی از نقاط کم عمق رودخانه عبور می کردند، برای هشدار دادن به یکدیگر به صورت یک قرارداد به زبان می آورند را به عنوان اسم مستعارش برای نویسندگی انتخاب کرد.
 «مارک تواین» از اینجا زاده شد. «ساموئل لانگهورن کلمنس» که درست یک قرن پیش درگذشت، هنوز آنقدر برای مردم جهان زنده است که در تمام طول سال 2010، در گوشه و کنار جهان مراسم مختلفی به یاد او برپا شد. در همه این صد سالی که او حضور فیزیکی اش را از دست داده، با آثارش در کنار مردم زندگی کرده است و هر نسلی با داستان های او بزرگ شده است.
حالا چه در قالب مجموعه یی تلویزیونی از زندگی این دو پسربچه، چه در قالب کارتونی ژاپنی به نام تام سایر... تام سایر آنقدر مشهور است که سریال تلویزیونی «لاست» نام یکی از قهرمان های ماجراجویش را از نام همین قهرمان کوچک اقتباس می کند و «سایر» را به محبوب چندین میلیون نفری که این مجموعه را در سراسر جهان تماشا کردند بدل می کند. مارک تواین مثل بسیاری از نویسندگان از همه آنچه در زندگی تجربه کرده بود برای نوشتن داستان هایش کمک گرفت. اما مهم این است که او واقعا خود تام سایر است، نه دوست تام.
او که بچه یک خانواده پرجمعیت با 6 خواهر و برادر بود از زمانی که 11 ساله بود و پدرش را از دست داد، وارد اجتماع شد و مثل الیور توییست انگلیسی ها، زندگی در شرایط سخت را تجربه کرد؛ از کار در چاپخانه گرفته تا ملوانی روی همان قایق های بزرگ چوبی و کندن زمین های سخت برای پیدا کردن طلا... این ماجراجوی جوان خیلی زود با سفر آشنا و همراه خانواده راهی شهرهای بزرگی چون نیویورک شد و جذب یکی از پررونق ترین مکان های کاری که در عین حال هنوز نوپا بودند شد و از روزنامه سر درآورد. او در 22سالگی گواهینامه قایقرانی گرفت و در 26 سالگی به عنوان یک خبرنگار کار کرد و 2 سال بعد نخستین سفرنامه طنزش را با نام «مارک تواین» امضا کرد.
نخستین اثر داستانی مارک تواین «شاهزاده و گدا» در سال 1882 منتشر شد. او در این اثر به یک بررسی تاریخی دست زده و جایگاه فقیر و غنی را بررسی کرده است. با این حال او پیش از این با کتابی به نام «وزغ جهنده معروف منطقه کالاوارس» در دهه 60 معروف شده بود و این کتاب روایت داستانی قدیمی بود که تواین سبک بیانش را عوض کرد و آن را به زبان روز روایت کرد. پس از آن او یک دهه بعد را به گشت و گذار و سفر پرداخت. «بی گناهان در کشتی» و «سخت گذرانی» دو اثر سفرنامه یی او و حاصل این مشاهده هاست.
اما او در این دو کتاب به عنوان ناظری بی طرف ظاهر نشده بلکه به بررسی و نقد دنیای معاصرش پرداخته است. مارک تواین زاده فقر بود، اما سال های نیمه دوم قرن نوزدهم، سال اختراع و اکتشاف هایی بود که باید قرن بیستم را می ساخت و چهره جهان را دگرگون می کرد. در حالی که او در یکی، دو دهه پیش شیفته قایقرانی روی می سی سی پی بود، حالا می دید که کشتی های بخار با چه سرعتی حرکت می کنند و خطوط راه آهن چطور همه جا کشیده می شود.
به همین دلیل او در کتاب «سخت گذرانی» دست به انتقاد از جوامع غربی و امریکا زد و در کتاب «بی گناهان در کشتی» از کشورهای اروپایی و خاورمیانه به انتقاد پرداخت. ماجراهای تام سایر که در سال 1876 و در 40سالگی نویسنده نوشته شد، نیز آینه یی از این مسائل در زندگی روزمره امریکایی هاست. تام یک شخصیت جسور و ماجراجوست که می خواهد از مرزهای تثبیت شده و قدیمی یک شهر کوچک فراتر برود و نه تنها مرزهای اجتماعی که مرزهای زبانی را هم بهم بزند.
 تواین برای نوشتن این کتاب از یک زبان جدید ادبی استفاده می کند، زبان ادبی رسمی را کنار می گذارد و قصه اش را به زبان محاوره و زبان مردم کوچه و خیابان می نویسد، دقیقا همانطور که تام و هاکلبری فین با هم حرف می زدند و با همین روش به قول خودش با ادیبان عصا قورت داده وارد نبرد می شود.
منبع:روزنامه اعتماد

کلیه حقوق این سایت متعلق به انتشارات سمیر می باشد.
طراحی و توسعه شرکت بهبود سامانه فرا ارتباط